Menu

Miliki Ketenangan, Kebahagiaan, Kesihatan dan Kekayaan

Blog perkongsian rawatan alternatif, gaya hidup sihat dan penjagaan kesihatan diri dan keluarga

header photo

Jangan biarkan glaukoma rampas penglihatan

Jangan biarkan glaukoma rampas penglihatan

glaukoma

HIDUP dalam depan, meraba-raba mencari sinar, dunia gelap-gelita, siang dan malam sama sahaja. Keindahan alam ciptaan Tuhan tidak dapat dinikmati.

Jika ditanya kepada setiap orang, sanggupkah mereka hidup sedemikian? Pasti semua menjawab tidak. Namun, bagaimana pula dengan mereka yang ditakdi…

Read more

Jangan biarkan glaukoma rampas penglihatan

glaukoma

HIDUP dalam depan, meraba-raba mencari sinar, dunia gelap-gelita, siang dan malam sama sahaja. Keindahan alam ciptaan Tuhan tidak dapat dinikmati.

Jika ditanya kepada setiap orang, sanggupkah mereka hidup sedemikian? Pasti semua menjawab tidak. Namun, bagaimana pula dengan mereka yang ditakdirkan melaluinya seperti yang berlaku kepada Stevens.

"Hilang penglihatan secara tiba-tiba menyebabkan saya hilang arah dan tujuan hidup", cerita STEVENS yang menghidap diabetes sejak berusia 30 tahun dan mula didiagnos menghidap glaukoma ketika berusia 40 tahun. 

Stevens tidak menyedari kerana penyakit ini tidak mempunyai tanda pada peringkat awal sehinggalah Stevens mengalami sakit kepala yang berterusan selama seminggu. Apabila sakit kepala yang menyerangnya masih tidak hilang, beliau akhirnya mengambil keputusan untuk membuat pemeriksaan doktor. 

Selepas pemeriksaan, Stevens disyaki menghidap penyakit glaukoma dan doktor telah memberi ubat. Menurut Stevens, pada permulaan hanya mata sebelah kirinya sahaja yang kabur dan lama-kelamaan menjadi buta kemudian diikuti pula dengan mata sebelah kanan. 

Stevens tidak menyangka akan melalui saat getir!. Mahu atau tidak beliau terpaksa berhadapan dengan situasi apabila terpaksa hilang penglihatan dalam sekelip mata!. Hari-hari yang dilalui terasa begitu perit buat Stevens bagi meneruskan kehidupan tanpa penglihatan.

"Selama setahun saya menjadi murung dan hilang keyakinan diri. Segala keperluan dan aktiviti harian tidak dapat dilakukan seperti biasa, sebaliknya terpaksa bergantung pada isteri. Sampai satu tahap saya cuba melakukan perkara di luar batasan kerana menghadapi tekanan yang melampau".

"Isteri dan rakan-rakan banyak membantu memberi sokongan moral dan semangat tanpa jemu", ujar stevens. Sehingga akhirnya beliau kembali pulih daripada tekanan dan mula menerima hakikat tentang keadaan dirinya sebenar. 


"Pencuri penglihatan", itu jolokan yang diberi kepada penyakit glaukoma kerana 'kehadirannya' berlaku secara senyap tanpa amaran gejala.

Go Back

Comment

PERCUMA! Dptkan Tips2 Penjagaan Kesihatan Skrg!

HUBUNGI

Sayangi diri anda dengan memberi peluang mengambil herba bagi mengekalkan  kesihatan secara semula jadi 

“Setiap penyakit ada ubatnya. Apabila ubat tersebut sesuai dengan penyakit, maka ia akan sembuh dengan izin Allah” - Hadis Sahih Muslim

MOHD TAJUDIN  012-866 4927

SITI MARDIAH   019 - 226 6478

PETA STOKIS TASLY SABAH

Video Produk Tasly

Produk TASLY

UBAT-HERBA-jantung-Tasly-Danshen-Plus

TASLY DANSHEN PLUS (RM175)

asma-antibodi-tasly-dong-chong-coa

DONG CHONG COA (RM135)

menapos-tasly-margaret-plus-stabilkan-hormon

MARGARET PLUS (RM130)

herba-tasly-wild-ginseng-anti-kanser

WILD GINSENG (RM200)

ubta-kencing-manis-deepure-tea

DEEPURE TEA (RM140)

penawar-sakit-kepala-tasly-b-cleansing
B-CLEANSING (RM110)
tasly-aloe-obesiti-sembelit
ALOE PLUS (RM110)
Tasly-herbal-tea-menurunkan-lipid-darah
HERBAL TEA (RM85)

 

PEMBAYARAN

PEMBAYARAN

Kesan Tasly Danshen Plus

"What Is Microculation"

AGEN / PENGEDAR TASLY DIPERLUKAN

ALHAMDULILAH

ANUGERAH KECEMERLANGAN TASLY

ROAD-SH0W

TASLY-REKRUT-AGEN

BIMBINGAN KEUSAHAWANAN

TASLY PENAWAR AJAIB


Emel Kami