Menu

Miliki Ketenangan, Kebahagiaan, Kesihatan dan Kekayaan

Blog perkongsian rawatan alternatif, gaya hidup sihat dan penjagaan kesihatan diri dan keluarga

header photo

Jangan biarkan glaukoma rampas penglihatan

Jangan biarkan glaukoma rampas penglihatan

glaukoma

HIDUP dalam depan, meraba-raba mencari sinar, dunia gelap-gelita, siang dan malam sama sahaja. Keindahan alam ciptaan Tuhan tidak dapat dinikmati.

Jika ditanya kepada setiap orang, sanggupkah mereka hidup sedemikian? Pasti semua menjawab tidak. Namun, bagaimana pula dengan mereka yang ditakdi…

Read more

Inilah 5 Tips Memilih Suplemen

Herba baik untuk kesihatan

 

Suplemen atau herbal sudah tidak dapat dipisahkan dan menjadi sebahagian dalam kehidupan kita sehari-hari, baik dalam usaha mengubati penyakit maupun sekadar untuk menjaga kesihatan tubuh. Masyarakat hari ini lebih memilih herbal disebabkan mahalnya kos perubatan apalagi ia sering dibuktikan dengan testimoni keberkesanan herbal itu sendiri.

Seiring berkembangnya penggunaan herbal, syarikat pengeluar herbal muncul dengan banyaknya dan berlumba-lumba menawarkan produk herbal yang terbaik bagi para pengguna. Untuk itu, diperlukan pengetahuan mengenai ubat herbal supaya kita boleh menilai dan memilih dengan bijaksana.

 

Tips memilih suplemen 

Bila sudah  memutuskan akan menggunakan ubat herbal, sebaiknya kita sudah mengetahui jenis penyakit kita secara jelas dan pasti. Berjumpa dulu dengan doktor atau pakar merupakan langkah yang bijaksana. Jangan mendiagnos sendiri dengan berdasarkan pada gejala-gejala yang kita rasakan masih bersifat umum. Seringkali, untuk memastikan jenis penyakit tertentu doktor akan melakukan beberapa pemeriksaan seperti ECG, Angiogram, CT Scan dll.

 

tASLY BERDAFTAR DENGAN kkm

Inilah 5 TIPS memilih Suplemen

 

1 - Pilihlah produk yang jelas syarikatnya. Misalnya, pada label tertera nama pengeluar, alamat dan nombor telefon untuk kesahihan

2 - Pilihlah produk yang telah memiliki kelulusan KKM atau Badan Pengawasan Ubat dan Makanan (ada nombor kelulusan) seperti produk TASLY DANSHEN PLUS. (Terdapat beberapa kes pemalsuan herba yang terbongkar maka jika ragu-ragu mengenai nombnor kelulusan maka kita boleh bertanya terus kepada badan berwajib).

3 - Pilihlah herbal yang memiliki bukti ilmiah yang jelas dan cukup terbukti selamat untuk dimakan

 

SYARIKAT tASLY

 

4 - Pilihlah herbal dengan indikasi khusus, misalnya khusus untuk mengatasi hipertensi (tekanan darah tinggi).

5 - Pilihlah herbal yang berlabel halal dari Jakim, telah diluluskan oleh Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan (BPFK), Kementerian Kesihatan Malaysia dan telah lulus diuji bebas dari bahan kimia. Ingat, nombor pendaftaran sahaja tidak mencukupi.

 

TASLY-HALAL JAKIM

 

Berjumpai dengan doktor, ahli farmasi atau herbalis (ahli herbal) supaya penggunaannya difahami. Apalagi jika membabitkan penyakit yang. Jangan lupa untuk selalu melihat tarikh akhir herba tersebut.

Jangan mengamil herbal dan ubat medikal serentak. Beri jarak waktu satu hingga dua jam antara ubat kimia dan herba tradisional. Ada kalanya ubat kimia dan herbal memiliki interaksi negatif.

Jika mengalami efek atau healing proses yang tidak selesa dari herba maka segera bertanyakan pada herbalis pengeluar produk tersebut. Ia bertujuan untuk mengetahui apakah efek tersebut merupakan efek detoks (pengeluaran racun) supaya diketahui cara-cara menanganinya.

 

Penutup

 

Lakukan pilihan dengan bijaksana dalam memilih produk herbal untuk pengubatan. Namun harus diingat bahawa kesembuhan datangnya dari Allah subhanahu wa ta’ala. Herbal maupun ubat doktor (kimia) hanyalah asbab dalam usaha mendapatkan kesembuhan. Jika kesembuhan belum juga tiba, kita sebagai umat islam hendaknya sentiasa sabar, tawakal, serta tidak berputus asa.

 

Semoga bermanfaat.

Go Back

Comment

PERCUMA! Dptkan Tips2 Penjagaan Kesihatan Skrg!

HUBUNGI

Sayangi diri anda dengan memberi peluang mengambil herba bagi mengekalkan  kesihatan secara semula jadi 

“Setiap penyakit ada ubatnya. Apabila ubat tersebut sesuai dengan penyakit, maka ia akan sembuh dengan izin Allah” - Hadis Sahih Muslim

MOHD TAJUDIN  012-866 4927

SITI MARDIAH   019 - 226 6478

PETA STOKIS TASLY SABAH

Video Produk Tasly

Produk TASLY

UBAT-HERBA-jantung-Tasly-Danshen-Plus

TASLY DANSHEN PLUS (RM175)

asma-antibodi-tasly-dong-chong-coa

DONG CHONG COA (RM135)

menapos-tasly-margaret-plus-stabilkan-hormon

MARGARET PLUS (RM130)

herba-tasly-wild-ginseng-anti-kanser

WILD GINSENG (RM200)

ubta-kencing-manis-deepure-tea

DEEPURE TEA (RM140)

penawar-sakit-kepala-tasly-b-cleansing
B-CLEANSING (RM110)
tasly-aloe-obesiti-sembelit
ALOE PLUS (RM110)
Tasly-herbal-tea-menurunkan-lipid-darah
HERBAL TEA (RM85)

 

PEMBAYARAN

PEMBAYARAN

Kesan Tasly Danshen Plus

"What Is Microculation"

AGEN / PENGEDAR TASLY DIPERLUKAN

ALHAMDULILAH

ANUGERAH KECEMERLANGAN TASLY

ROAD-SH0W

TASLY-REKRUT-AGEN

BIMBINGAN KEUSAHAWANAN

TASLY PENAWAR AJAIB


Emel Kami